Torpet i skogen. Promenad ned mot torpet 2019-11-21

Ferienhaus StrÀngnÀs, Mariefred, Södermanland mieten. Torpet mitt i skogen

torpet i skogen

Det Àr en flygel till en stor mangÄrdsbyggnad hÀr i nÀrheten. Jag Àlskade Spanien, det kanske ni inte trodde med tanke pÄ hur jag lever idag? Prio ett Àr att se över taket sÄklart men sen sÄ. Vi trodde bÄda att tjÀra normalt var i ganska fast form och behövde vÀrmas ordentligt för att bli hanterbart. Jag samlar pÄ lÀmpliga burkar att sÄ frön i och hÀromdagen gick jag igenom mitt fröförrÄd. Varmvatten finns endast i lillstugan.

Next

TÄrtor och TrÀdgÄrd: Torpet i skogen..

torpet i skogen

OuppvÀrmt och nedgÄnget stÄr det pÄ tomten och bara vÀntar pÄ att vi ska hugga in. Eftersom bottensyllarna Àr ruttna pÄ FÀgersberg mÄste de bytas. För att skydda huset sÄ vill vi nog, pÄ modernt manér, ha rÀnnor utmed hela lÄngsidan. Jag njuter av att ha möjlighet att odla vÄr egen mat. Med god hjÀlp av far jobbade vi hÄrt hela dagen.

Next

Allt möjligt

torpet i skogen

Det blir till att jobba lite extra för att kunna betala tillbaka sÄ snart som möjligt. Jag skulle behöva inventera min fotoutrustning med kom jag pÄ nu. Just nu Àr gÀsttorpet i extremt dÄligt skick. KlÀttra upp i nÄgot av alla jakttornen som ligger runt torpet. I Är ska jag nÀmligen byta bÄde bottensyll och panel pÄ torpet. Det Àr verkligen fint hÀromkring och jag Àr glad att det hÀr omrÄdet nu Àr vÄrt permanenta hem.

Next

Torpet i skogen: HÀngrÀnnor, del 1 av antagligen mÄnga, mÄnga

torpet i skogen

NĂ€r temperaturen sjönk framĂ„t kvĂ€llen blev skarven klippig och seg och det kĂ€ndes ju bra men nĂ€sta dag i solen smĂ€lte den igen. HĂ€r fann jag en hel hög med bra fotbrĂ€dor och
 
 ett helt gĂ€ng stora vĂ€lvuxna timmerstockar att anvĂ€nda till den nya syllen. Och detta med stockar verkar vara ett hantverk som vi fĂ„r svĂ„rt att fĂ„ till sĂ„ vi har bestĂ€mt oss för tvĂ„ brĂ€dor hopskruvade i vinkel. Vad sĂ€gs om framberry, som Ă€r en jordgubbssort som smakar hallon, eller sparrisböna? Vi Ă€r beroende av vĂ„r bil för att överhuvudtaget kunna ta oss till jobbet. Jag vet inte vad det Ă€r som hindrar dem.

Next

Torpet i skogen: HÀngrÀnnor, del 1 av antagligen mÄnga, mÄnga

torpet i skogen

Om man bara vill anvÀnda Àldre typ av material i sina trÀhÀngrÀnnor sÄ kan jag tÀnka mig att man skulle kunna anvÀnda tjÀrat lindrev som tÀtning som klÀms ihop i skarven nÀr man skruvar ihop brÀdorna i vinkel. Det kommer inte bli helt lÀtt. Posted on by Posted in Det Àr mÄnga som avundas vÄr livsstil och jag vet att det Àr flera bekanta som drömmer om att göra likadant. En stege för att ta sig upp pÄ taket, bÄde nÀr vi sjÀlva ska göra mindre underhÄllsarbeten men Àven för att sotaren ska komma Ät skorstenen. Detta kommer ju hÀnda varje dag nÀr solen ligger pÄ och det kÀnns inte som om det blir ett bra och lÄngvarigt resultat av det. .

Next

Ferienhaus StrÀngnÀs, Mariefred, Södermanland mieten. Torpet mitt i skogen

torpet i skogen

Som av en slump upptÀckte jag det hÀr huset. SÄ mycket som vi idag anvÀnder hammare, insexnyckel och andra verktyg för att fixa smÄsaker i hemmet sÄ förstÄr jag inte att vi har klarat oss tidigare. Att flytta frÄn lÀgenhet till torp Àr inte det billigaste. HÀr har det fuskats rejÀlt. VÀnskapsrelationer Àr viktiga för mig, Àven medan familjelivet rullar pÄ. .

Next

Torpet I skogen's broadcast

torpet i skogen

Nu planerar vi ocksÄ för att utöka vÄrt odlingsutrymme sÄ att vi har rum för bÄde potatis och rödbetor till sommaren! DÀrför kÀndes det som en smÀrre katastrof nÀr bilen behövde repareras akut och vi inte hade nÄgra pengar över. Nederdelen av panelen pÄ sydsidan Àr rutten eftersom det saknas fotbrÀdor de brÀdorna som sluttar lÀtt ur frÄn vÀggen sÄ att regnvattnet rinner frÄn huset. Posted on by Posted in En nackdel med att bo lÄngt ute i skogen Àr avstÄndet till vÀnnerna. Valet har fallit pÄ tjÀra och detta trots att det tydligen ska dra vildsvinen till sig. VÀgen till sitt drömboende Àr inte alltid helt rak. Jag Àlskar verkligen sparris och vad kan vara godare Àn sin egen? FÄr bli till att bestÀlla hem ett par böcker om byggnadsvÄrd av 1800-talstorp en liten del kan ocksÄ vara frÄn 1700-talet till och med! Det vore roligt att fotografera utvecklingen och dela det med er. Kollade runt lite och fann att de glupska myrstackarna inte gillar rÄgmjöl! Vi har gjort ett val att jobba mindre vilket ocksÄ betyder mindre lön, men dÄ fÄr vi faktiskt rÀtta mun efter matsÀcken.

Next

TÄrtor och TrÀdgÄrd: Torpet i skogen..

torpet i skogen

Jag har inte odlat rödbetor sjÀlv, men har hört att de ska bli sÄ mycket mer smakrika och goda Àn sÄdana man ofta köper i matbutiker. Det gÀller i och för sig det mesta man odlar, inte minst jordgubbar och morötter. Jag har en vÀninnan som Àger en lÀgenhet pÄ spanska solkusten sÄ jag har varit dÀr mÄnga gÄnger. Det var varmt och svettigt men till slut hade vi bytt ut allt det gamla rötskadade virket. NÀr jag berÀttade om hur jag hade förÀndrat mitt liv kom vi sÄklart in pÄ att prata om fördelarna med staden jÀmfört med den miljö vi har valt att leva i. Farsgubben satte motorsÄgen i det dÄliga timret som ska bytas. Det Àr bra att veta att det finns ett liknande men bÀttre alternativ till cigaretter om suget blir för stort eller om jag Àr ute pÄ fest, dÄ det kan vara gott att unna sig en cigarett annars.

Next

TÄrtor och TrÀdgÄrd: Torpet i skogen..

torpet i skogen

. Vi pratade lÀnge om familjelivet och hon gav mig rÄd om ekonomi. Förmodligen har nederdelen pÄ panelen varit rutten vilket har gjort att nÄgon sÄgat bort denna och lagt dit ett liggande plank. Jag kommer odla klassiska saker som gurka, tomater, potatis, morötter och rödbetor. Vilket vi inte har nÄgon erfarenhet av. IgÄr avsatte jag tid för att ringa Andrea, en av min Àldsta vÀnner som nu flyttat söderut. Jag har lÀst att efter tvÄ Är kan man försiktigt börja skörda och det ska bli sÄ spÀnnande! SÄ historietrogna var vi alltsÄ! Och pÄ huset har det bytts syllar och timmer lite varstans.

Next

Torpet I skogen's vin Ă„ musik

torpet i skogen

Nu lÀngtar jag tills snön har försvunnit sÄ att jag kan sÀtta igÄng. VÀggen Àr ett lapptÀcke av nya och gamla stockar. Posted on by Posted in NÀr jag var och handlade trÀffade jag pÄ en gammal barndomsvÀn. Lite kul att det ligger lÀngs en av vÄra promenadslingor men ocksÄ kul att det gÄr att gÄ helt nya stigar genom skogen varje dag! Eftersom det inte har renoverats finns det verkligen chansen att jobba med byggnadsvÄrd. Det finns mycket att fundera pÄ innan man bestÀmmer sig för att köpa ett hus.

Next