Hsl lippu uudistus. Helsingin sisäisellä lipulla matkustava on vyöhykeuudistuksen häviäjä 2019-11-21

Kasvava Vermonniitty HSL:n lippu

hsl lippu uudistus

Hitaus- ja yhteensopivuusongelmat joillakin selain- ja laiteyhdistelmillä. Hietanen on seurannut, kuinka kaupunkimainen ja moderni Vermonniitty on rakentunut väljälle maalle Leppävaaran kupeeseen. Järjestelmä piti ottaa käyttöön kesällä. Lipun tulee olla voimassa junaan astuttaessa. Typerää pakottaa ostamaan kahden vyöhykkeen lippu, jos matkustaa vain yhdellä alueella. Vielä voimassa olevassa mallissa helsinkiläiset ovat voineet ostaa Helsingin sisäisen matkakortin, mutta jatkossa eivät.

Next

Parjattu HSL:n vyöhykeuudistus siirtyy loppuvuoteen

hsl lippu uudistus

Sen sijaan, monet jotka olisivat halunneet siirtyä oman auton käytöstä julkiseen, eivät sitä nyt tee matka-aikojen pidentymisen, hankaloitumisen ja vyöhykeratkaisun lippuhintojen korottumisen vuoksi. Lippu on voimassa 2 tuntia leimauksesta. Hertell moittiikin sitä, että lyhyelle aikavälille on kasaantunut liikaa valtavia muutoksia, erityisesti Espoossa. Niillä, joilla se talouden kaataa, ei välttämättä ollut varaa lippuun aiemminkaan ja heillä harvoin myöskään on edes jaksamista valittaa kaikesta kaikkialla. Kalliita joukkoliikenteen infran parannuksia ei pidä ehdoin tahdoin heikentää vain siksi, että se on mahdollista. Kulkuvälineessä matkakortinlukija tietää, millä vyöhykkeellä olet sisään astuessasi ja mitä lippuja voit ostaa kyseiseltä vyöhykkeeltä. Monissa paikoissa lähin kauppakeskus, kirjasto tai uimahalli voi olla naapurikunnan puolella.

Next

Helsingistä lentokentälle lähes puoleen hintaan

hsl lippu uudistus

Toisaalta samalla lipulla voi tehdä hyvin eri pituisia matkoja: idässä voi matkustaa Helsingin sisäisellä lipulle aina Sipoon rajalle saakka, mutta lännessä seutulippuraja tulee vastaan jo Hanasaaressa. Nykyiset matkustusalueet seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 jäävät unholaan ja tilalle tulevat vyöhykkeet, jotka on nimetty kartalle nimillä A, B, C tai D. Vaikka metrolle kävelisi niin aloitan matkan liityntälinjalla saadakseni pitemmän vaihtoajan, ehdin viedä pienen hoitoon kun asioita hoidettavana, miltei poikkeuksetta yhdellä vyöhykkeellä. Itäkeskuksessa tuleva B-vyöhyke vaiko et. Voit esimerkiksi ostaa junalipun Helsingin Lentoasemalle ja vaihtaa kaukojunasta lähijunaan Tikkurilan asemalla.

Next

HSL:n lippu

hsl lippu uudistus

Veikkaan, että useampi auto jäisi kotiin, kun lipun ostaminen olisi helppoa ja kaikki nuo vyöhykeroskat jäisivät pois käytöstä. Siitä on käytävä ilmi, mihin päätökseen se on kohdistettu, millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään oikaisuvaatimuksen,oikaisuvaatimuksen tekijän vaatimus perusteineen sekä oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot. Sitten vielä nämä matkakortitkin on vielä uusittava. Toinen ongelma on, että samalla lipulla voi tehdä hyvin eri pituisia matkoja: idässä voi matkustaa Helsingin sisäisellä lipulle aina Sipoon rajalle saakka, mutta lännessä seutulippuraja tulee vastaan jo Hanasaaressa. Myös olemassa oleva joukkoliikenneverkosto, kuten metro Matinkylään, Vantaan Kehärata sekä runko- ja poikittaislinjoja koskevat suunnitelmat ovat vaikuttaneet vyöhykerajojen sijaintiin. En verrannut hintoja nykyiseen millään lailla, vaan kommentoin tuota omituista hinnan nousua pitempien kausien ostoille.

Next

Kasvava Vermonniitty HSL:n lippu

hsl lippu uudistus

Tänä vuonna keltaiset pyörät ovat käytössä koko kauden. Kahden vyöhykkeen pakkomyynti pistää miettimään. Myös länsimetro kerännee oman lisänsä palautepottiin. Tätä jakoa on nyt hämmästelty ja laskeskeltu näin hesalaisen kannalta ja päädytty 5 vuoden tauon jälkeen hankkimaan auto. Suurin osa C-vyöhykkeen väestä asuu lähellä B- ja C-vyöhykkeiden rajaa, eivätkä liikennöinnin kustannukset ole täysin matkan pituuteen verrannollisia. Kausilipun muutos tehdään siitä päivästä alkaen, jolloin asioit palvelupisteessä.

Next

Lähiliikenteen junaliput

hsl lippu uudistus

Jopa tuo ehdotettu vyöhykemalli suosii Helsingin kuntarajoja esimerkiksi asettamalla Puistolan ja Tuomarinkylän B-vyöhykkeeseen kun metron varrelle rakentuva ja lähempänä sijaitseva Finnoo jää C-alueelle. Eiväthän kai matkakorteille ladatut pitkät kaudet poistu katoa ensi kesänä? Lyhyet kuntarajan ylittävät matkat ovat nyt matkan pituuteen nähden kalliita. Joukkoliikenteen uudet maksuvyöhykkeet otetaan käyttöön heti, kun valtaosa matkakorteista on vaihdettu uusiin. Sillä enhän minä silloin tarvitse A vyöhykettä, vaan edelleen matkustan kahden vyöhykkeen välillä. Tavoiteaikataulu uusien vyöhykkeiden käyttöönotolle on kevät 2019. Katso myös Mitä voimassaoleville lipuille tapahtui, kun vyöhykkeet uudistuivat? Miksi ihmeessä halutaan kannustaa lyhyempiin jaksoihin pitempien sijaan? Ja päin vastoin, on lukuisia asukkaita joiden ei tarvitse tulla Helsingin keskustaan. Nykyiset liput ja niiden matkustusalueet ovat vaikeita hahmottaa: mitä tarkoittaa seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3.

Next

HSL:n jättiuudistus ja vyöhykemalli tulevat

hsl lippu uudistus

. Oikaisuvaatimus on tehtävä neljäntoista 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista tiedoksisaantipäivää mukaan lukematta. Kertalipun vaihtoaika pitenee 60 minuutista 80 minuuttiin. Vyöhykeuudistuksen yhteydessä opiskelijoiden alennusoikeutta laajennetaan siten, että ikäraja ja vaatimus opintotukipäätöksestä poistetaan. Jos kausilippusi voimassaoloaika jatkuu muutoksen yli, lippusi muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi. Hallituksen päätös syntyi laajan valmistelun ja jäsenkuntien lausuntojen pohjalta.

Next

Helsingistä lentokentälle lähes puoleen hintaan

hsl lippu uudistus

Tuleva farmaseutti Perttu Hietanen on asunut aivan Espoon Vermonniityn naapurissa yli kaksi vuotta. B-vyöhyke on laaja: se ulottuu Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Pysäkeillä ja asemilla vyöhyketieto näkyy pysäkkikilvissä ja julisteissa. Rihtniemi myöntää, että uudistukset ovat isoja. Minulle tämä korotus tarkoittaa ainoastaan, että matkat julkisilla vähenee entisestään ja autoilu lisääntyy. Jos unohtaa näyttää poistuessa, maksaa jonkun suunnilleen nykyisen seutulipun suuruisen maksimin. Matkat ovat jatkossa matkakortilla tai uudessa mobiilisovelluksessa kännykässä.

Next

Helsingin sisäisellä lipulla matkustava on vyöhykeuudistuksen häviäjä

hsl lippu uudistus

Busseilla tehdään lähes puolet kaikista matkoista. Hakukenttien toiminnallisuuteen liittyvät yleiset käytettävyysongelmat. Pyörätuolilla liikkuvat voivat jatkossakin matkustaa ilman lippua. Myös kertalippujen hintoja esitetään muutettavaksi. Muutoksen jälkeen liput eivät enää noudata kuntarajoja nykyiseen tapaan. Vyöhykkeiden hintasuhteista on päätetty, mutta lippujen hinnoista ei.

Next